Posted on Hozzászólás most!

2013-as BMW-mérleg: tízezer magyarnak ad munkát

Sikeres évet zárt a BMW Magyarország: a BMW és Mini személyautók, illetve BMW motorkerékpárok magyarországi importőre és márkakereskedői hálózata tavaly összesen több mint 2100 személyautót értékesített, ami 22 százalékos növekedést jelent 2012-höz viszonyítva. A piaci növekedés a fiatal használt autók terén volt jelentős: a minőségi és garanciális használt autókat kínáló BMW Premium Selection program keretében elsősorban a 3-as és 5-ös sorozat modelljei voltak népszerűek. A motorkerékpárokat tekintve is jelentősen nőtt a kereslet: a hatósági értékesítés (48 darab) nélkül is közel 20 százalékos a 2012-höz viszonyított növekedés.

Az idén májusban fennállásának tízéves évfordulóját ünneplő cég által forgalmazott személyautó paletta legújabb darabjai közül már rendelhetők a 4-es Cabrio és 2-es Coupé modellek, továbbá még az első félévben bemutatkoznak az M3 és M4 sportmodellek is. Új kategóriákban is piacra lép a bajor gyártó, hiszen 2014 második felében érkezik a Concept Active Tourer szériaváltozata és az X4, sőt még idén bemutatkozik a 4-es Gran Coupé is. A Mini termékoffenzívája is folytatódik: március közepén érkezik a klasszikus karosszéria harmadik generációja az új Mini formájában.

lead_560w

Az idei magyarországi értékesítést nemcsak az új modellek, de különleges ügyfélajánlatok is segítik. Az 1-es sorozat esetében továbbra is él a sikeres belépő akció: a 114i már ötmillió forint alatt elvihető. A 3-as és 5-ös sorozat esetében a Touring modellek vásárolhatók kedvezményes áron, akár 450 000 forint árelőnnyel.

A globális eredményeket tekintve a csoport újabb rekordévet tudhat maga mögött: mindegyik márkája (BMW, Mini, Rolls-Royce, BMW Motorrad) eladási számai csúcsot döntöttek. A tavalyi évben összesen 1 963 798 darab autót adtak át, ami 6,4 százalékos emelkedést jelent 2012-höz viszonyítva, így a cég megerősítette világszerte vezető helyét a prémium szegmensben. A motorkerékpárok terén a növekedés 8,3 százalékos.

Szintén nőtt a magyar beszállítói volumen a bajor konszernnél: az éves beszállítói érték Magyarországról egymilliárd euró feletti, az aktív magyar partnerek száma jelenleg ötvennégy. Ezen cégek összesen mintegy tízezer embernek adnak munkát Magyarországon. A világ vezető prémium autógyára a szigorú beszállítói auditot követően további negyvenkét céget ismert el lehetséges partneréül, amelyek a jövőben a gyártási igények alapján számíthatnak a BMW megrendeléseire. A BMW Group magyarországi beszállítói között multinacionális nagyvállalatok (például Bosch, ZF Lenksysteme, Alpine) vagy teljesen magyar tulajdonú vállalkozások (Csaba Metál, Fémalk) egyaránt vannak. A BMW Group számára a régióban egyértelműen Magyarország a legfontosabb beszerzési forrás: a régiós volumen közel harmadát magyar vállalatoknál költi el a bajor konszern. Magyarországról például öntvényeket, műszerfalegységeket, visszapillantó tükröket, zárakat és ablaktörlő szerkezeteket szállítanak a csoport gyáraiba, amelyeket a BMW, Mini vagy Rolls-Royce modellekhez használnak fel. A békéscsabai Csaba Metál váltóházait például a világszerte egyre népszerűbb, teljesen elektromos i3 modellbe építik be.


Termék: Tovább a szerszám webshopba



Vélemény, hozzászólás?